Om Alstra

Historien om Alstra började i mars år 2000 när företaget grundades, då under namnet Survey Generator.

Succén var ett faktum från början och företaget utvecklades snabbt. Från att enbart syssla med utveckling av enkätverktyg och tjänster, till att bli en leverantör av helhetslösningar med konsulttjänster inom projektledning och rådgivning.

Vi bytte namn på företaget till Alstra 2002, men Survey Generator lever kvar som varumärke för enkätverktyget.

Idag består Alstra av tio engagerade medarbetare som alla brinner för att hjälpa allt ifrån storföretagen Demoskop, SKF, Saco och Ekonomistyrningsverket till mindre aktörer såsom Axánd Konsult och Concilia Information.

Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Soliditets värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Soliditets databas.UC Sigill

Våra partners

Microsoft – mjukvara
Alstra är Microsoft Certified Partner vilket innebär att vi är certifierade för att utveckla mjukvara i Microsoftmiljö. Vi kan tekniken och har kompetens att utveckla skräddarsydda lösningar, både för Survey Generator, men även unik mjukvara.

CINT – paneler
Alstra samarbetar med panelföretaget CINT. Om du inte har en given målgrupp kan du med hjälp av CINT:s paneler nå ett representativt urval av befolkningen. Bra när du exempelvis vill undersöka vad ”svenska folket” tycker i olika frågor, men även när du vill få tillgång till respondenter utomlands.

Svenska Spel – belöning och distribution av Triss Presentkod
Alstra använder Triss Presentkod från Svenska Spel som belöning i enkäter. Vi utför även distribution av Presentkoder för de som inte använder Survey Generator.

Readspeaker – talande enkäter
Alstra samarbetar med företaget ReadSpeaker som utvecklat tjänsten ReadSpeakerEnterprise. Survey Generator kan fås med tillvalet så att alla frågor och svarsalternativ läses upp för respondenten. Alstra jobbar också med flera undersökare för att utveckla ReadSpeakerEnterprise i Survey Generator.

Streamingföretag – video i enkäten
Alstra samarbetar med flera streamingföretag för att kunna visa streamade filmer i Survey Generator. Detta kan vara ett komplement till att visa bilder i enkäten.

Marknadsundersökare – extra stöd
Alstra samarbetar med flera professionella marknadsundersökare. De kan hjälpa dig när du behöver extra stöd med exempelvis strategier, frågeformuleringar samt specifika och mer avancerade analyser av dina enkäter.

Hör av dig!

Vill du veta mer om våra produkter och tjänster? Vill du kanske ha ett testkonto eller en demonstration? Eller är du en kund som behöver hjälp? I vilket fall så är du välkommen att kontakta oss.

Ring oss på telefon 08-22 22 65

Alstra AB
Norra Dryckesgränd 3
111 30 Stockholm
E-post: info@alstra.se

Vill du komma i kontakt med någon av våra medarbetare?

Vill du istället att vi ringer dig? Lämna dina uppgifter här.

Alstras kontor ligger stategiskt placerat i Gamla Stan och är enkelt att ta sig till oavsett om du går, cyklar, åker med SL eller tar bilen.


Kommer du från city kan vi rekommendera en promenad längs Drottninggatan, Västerlånggatan fram till Järntorget. Därefter är det bara 50 meter till Norra Dryckesgränd. Från Centralen tar det ca 15 minuter att gå beroende på tempo.

Cykla
Kommer du norrifrån finns det cykelbanor både på östra och västra sidan av Gamla stan (Skeppsbron och Munkbron). Cykeln kan du ställa efter väggen i gränden med bra möjlighet att låsa fast i järngaller.

Stockholms lokaltrafik
Åker du med tunnelbana kan du välja att åka till Slussens eller Gamla Stans tunnelbanestation. Det tar under 5 minuter att gå till Alstras kontor från respektive station. Åker du buss stannar linjerna 2, 55, 57, 76 precis utanför, vid Räntmästartrappan.

SL Reseplanerare

Bil
Om du tar bilen till oss parkerar du enklast på Skeppsbrokajen nere vid vattnet.

Vi som jobbar på Alstra

<strong>Hans Fohlin</strong><br />VD
Hans Fohlin
VD
070-261 22 61

Om Hans

Vad har du för bakgrund/utbildning?
Civilingenjörsutbildning inom systemteknik. Har även arbetat som officer på A4 Östersund, IT-chef på Rikta Kommunikation och IT-konsult på Acando.

Vad är dina arbetsuppgifter på Alstra?
Grundare och vd på Alstra med personalansvar och övriga vd-uppgifter. Alstras specialist på databaser och leder Alstras utvecklingsprojekt när unik programvara utvecklas. Gör även externa uppdrag med fokus på stora förändringsprojekt inom IT och teknik.

Vilken är din favoritfråga?
Varför inte? (när någon ger ett annorlunda/galet/roligt förslag).

<strong>Emil Ruder</strong><br />Marknad och försäljning
Emil Ruder
Marknad och försäljning
073-981 66 83

Om Emil

Vad har du för bakgrund/utbildning?
Har jobbat i 15 år med försäljning av olika slag, främst tjänsteförsäljning. Har tidigare jobbat en hel del inom friskvård. Läser också till ekonom.

Vad är dina arbetsuppgifter på Alstra?
Försäljning, projektledning, avtalshantering m.m.

Vilken är din favoritfråga?
När kan vi börja använda Survey Generator?

<strong>Jessica Sötterman</strong><br />Marknad och försäljning
Jessica Sötterman
Marknad och försäljning
070-696 92 32

Om Jessica

Vad har du för bakgrund/utbildning?
Har studerat marknadskommunikation på Stockholms universitet, samt jobbat som administratör. Har även en idrottslig bakgrund.

Vad är dina arbetsuppgifter på Alstra?
Projektledarassistent, hjälper och supportar kunder samt gör inköp.

Vilken är din favoritfråga?
Ska vi dansa?

<strong>Anders Janryd</strong><br />Teknik
Anders Janryd
Teknik
070-261 22 60

Om Anders

Vad har du för bakgrund/utbildning?
Specialist med 20 års erfarenhet inom databas och internetprogrammering. Har också studerat optimering och systemteori på KTH.

Vad är dina arbetsuppgifter på Alstra?
Medgrundare till Alstra. Jobbar med programmering och projektledning.

Vilken är din favoritfråga?
Kan vi automatisera det här?

<strong>Bengt-Åke Larsson</strong><br />Teknik
Bengt-Åke Larsson
Teknik
070-952 85 06

Om Bengt-Åke

Vad har du för bakgrund/utbildning?
Gedigen kunskap i programmering och teknisk problemlösning. Har jobbat som projektledare och utvecklare på företag inom telekom. Fokus har varit design och utveckling av webbklienter för olika serverplattformar och databaser. Har erfarenhet av olika programmeringsspråk, tekniska miljöer och plattformar. Jobbar nu som frilansande konsult i egen firma.

Vad är dina arbetsuppgifter på Alstra?
Systemutvecklare och programmerare. Förbättra och effektivisera rutiner och kvalitet i utvecklingsprocessen.

Vilken är din favoritfråga?
Är vi inte framme snart?

<strong>Andreas Mikaelsson</strong><br />Teknik
Andreas Mikaelsson
Teknik
073-565 32 96

Om Andreas

Vad har du för bakgrund/utbildning?
Civilingenjör från KTH, android-appmakare och IT-konsult. Har senast innan Alstra jobbat som IT-konsult på Capgemini inom projektledning och IT-infrastruktur.

Vad är dina arbetsuppgifter på Alstra?
Systemutvecklare, front-endare och allmän idéspruta.

Vilken är din favoritfråga?
Ska vi sätta igång?

<strong>Klas Tärnström</strong><br />Teknik
Klas Tärnström
Teknik
073-545 87 81

Om Klas

Vad har du för bakgrund/utbildning?
Jag har en examen i systemvetenskap vid Örebro Universitet. Har tidigare jobbat på allt ifrån sushirestaurang till larmcentral.

Vad är dina arbetsuppgifter på Alstra?
Systemutvecklare med fokus på nyutveckling.

Vilken är din favoritfråga?
Kan du lösa det här?